A székelység története - második, javított kiadás

A székelység története - második, javított kiadás

Cím: A székelység története - második, javított kiadás

Kiadás éve: 2015

Szerző: Sepsiszéki Nagy Balázs - Kádár Gyula - Sófalvi András - Mihály János - Novák Csaba Zoltán - Sztáncsuj Sándor József - Dr. Hermann Gusztáv Mihály - Novák Károly István - Gyöngyössy János - Ferencz S. Alpár - Orbán Zsolt - Forró Albert

Kategória: Kézikönyv és tankönyv

Második, javított változatban jelent meg a régóta hiánycikknek számító könyv: A székelység története. Megismerhetjük belőle a székelyek történetét a régmúlttól az ezredfordulóig. A székelységtörténeti kézikönyv létrejöttét Hargita és Kovászna megyék önkormányzata támogatta anyagilag. Szerzői pedagógusok, történészek: Ferencz S. Alpár, Forró Albert, Hermann Gusztáv Mihály, Kádár Gyula , Mihály János, Novák Csaba Zoltán, Novák Károly István, Orbán Zsolt, Sepsiszéki Nagy Balázs, Sófalvi András és Sztáncsuj Sándor József.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadásában megjelent könyvet diákok és felnőttek számára egyaránt ajánljuk. A tankönyvhöz hasonló ismeretterjesztő kiadvány megírásának és megjelentetésének az volt a célja, hogy a székelyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az ifjúság számára röviden és közérthetően összefoglalja. A történészek a leírásokban a Székelyföld eseményeit szinte napjainkig követik. Az új kiadásban a könyv végén általános könyvészet talál az olvasó, hogy az őt érdeklő témákat alaposabban megismerhesse, illetve a fejezetek végén az arra a részre vonatkozó szakirodalmat tüntették fel a szerzők. A történeti részekhez könyv- és filmajánló tartozik. Az illusztrációkat Gyöngyössy János készítette. 

Ár: 23 RON

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb