A Forrásközpont látogatása Besztercén

Beszterce

2017.11.22 17:00

2017.11.22 19:00

Kulturális

2017-11-17 10:16

 November 22-én, szerdán a megye határain kívül szervez programot a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont az Összetartozunk elnevezésű megyei közösségépítő program keretében. A besztercei kulturális program kiegészül a Forrásközpont képviselőinek Beszterce-Naszód megyei látogatásával és tapasztalatcseréjével.

Útban Beszterce fele, a Forrásközpont képviselői megnézik a Beszterce-Naszód megyei településen, Cegőtelkén a Cserhalmi–emlékművet, és fényképes dokumentációt készítenek róla. Ez az emlékmű 1998. augusztus 15-én a Cserhalmi csata (1068) emlékére készült, és mivel 2017 Szent László Emlékév, fontosnak tartjuk, hogy az ennek jegyében megszervezett eddigi eseményeink kiegészüljenek az emlékhely meglátogatásával.

Besztercén a könyvbemutatót megelőzően a Forrásközpont képviselői Plesch Katalin művelődésügyi ügyvezető alelnök vezetésével kétórás városnézésen vesznek részt, meglátogatják a központ jellegzetes szász épületeit, a lábas házakat, és a szász evangélikus templomot.

17 órától a besztercei Magyar Házban a Forrásközpont kiadványait bemutatja P. Buzogány Árpád és Máté Zsuzsa Enikő. A könyvbemutató kiegészül a székelyudvarhelyi születésű Cormos Ottilia különös technikával megfestett üvegfestményeinek kiállításával.

A besztercei kötetbemutatón a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont legújabb kiadványai lesznek terítéken: A székelység története, Az élet íze, az Orbán Balázs szemével, a Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein, Tamási Áron nyomában Farkaslakán, valamint a Másfél évtized képesszenciája. A Forrásközpont fent említett és korábban megjelent köteteit a helyszínen meg lehet vásárolni.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb