Az ördög bankkártyája

Homoródszentmárton

2017.12.09 19:30

2017.12.09 21:00

Kulturális

2017-12-08 08:56

 December 9-én, szombaton este fél 8-tól a homoródszentmártoni Zoltán Aladár Művelődési Házban vidéki színjátszó társulatok előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. Fellép a Csíkvacsárcsi Amatőr Színjátszó Csoport, a Csíkcsicsói Csicsóka Amatőr Színjátszó Csoport és a Siklódi Tarisnyások Amatőr Színjátszó Csoportja. Az esemény része a Kulturális értékcsere elnevezésű programnak, amelyet Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont működtet, ezúttal Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatalával partnerségben.

A csíkvacsárcsiak Móricz Zsigmondtól A zördög című népi komédiát mutatják be, a csíkcsicsóiak a Faluvégén kurta kocsma japán változata című vidám jelenet adják elő, majd a siklódi műkedvelők a Bankkártya és a Temetés című vidám jeleneteket játsszák.

Erdélyben, Székelyföldön nagy hagyománya és gazdag jelene van napjainkban is a vidéki színjátszásnak. Nemrég járt le az Ekhós szekér nyomában elnevezésű felnőtt műkedvelő színjátszó társulatok találkozója Siklódon. Homoródszentmárton községben e rendkívüli kulturális esemény egyrészt tapasztalatcserét jelenthet, ám a vidám jelenetek megtekintésén túl a program célja a községet bevonni a műkedvelő színjátszó mozgalomba.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a szombat esti eseményre Homoródszentmártonba a műkedvelő színjátszók előadásaira!

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb