Bábelőadás turné a VIII. Székelyföld Napokon

Hargita megye

2017.10.16 10:00

2017.10.19 11:00

Kulturális

2017-10-12 12:30
Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közös szervezésében október 16-19. között a VIII. Székelyföld Napok programsorozatában Demeter Ferenc és Gál Orsolya előadásában Mátyás király lopni megy című bábelőadást nyolc Hargita megyei településen láthatják a programba bekapcsolódó gyermekek. A program azzal a céllal szerveződik, hogy Hargita megye óvodás, iskolás, szociálisan rászoruló, a kulturális centrumoktól távolabb élő gyermekei is részesüljenek az idei Székelyföld Napok hetében számukra igencsak értékes programkínálatban, emberközeli élmények alapján ismerhessék meg Mátyás királyt és a róla szóló történeteket.

A Vadas László rendezésében színre vitt előadásból a Corvinákról is sok minden kiderül, mivel a díszlet maga is egy hatalmas könyv, egy Corvina. „A Corvinákban benne van Mátyás király. A Corvinákat meg kell menteni, mivel ott van az igazság, s amíg megvannak a Corvinák, addig az igazság is megvan. Habár meghalt Mátyás király, amíg megvannak a könyvek, az emlékek, addig él.” - vallja az előadásról rendezője. 

Részletes program:

Október 16., hétfő:

10 óra: alsósófalvi kultúrotthon

12 óra: korondi kultúrotthon

 

Október 17., kedd:    

10 óra: gyimesfelsőloki kultúrotthon

12 óra: gyimesközéploki kultúrotthon

 

Október 18., szerda:  

10 óra: Vágási Márton Áron Általános Iskola

12 óra: székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány, Bice–Bóca ház

15 óra: Gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekotthon

 

Október 19., csütörtök:

10 óra: felsőboldogfalvi kultúrotthon

 

A VIII. Székelyföld Napok bábelőadás turnéja szervezésének partnerei: Sükösd Ferenc Általános Iskola – Alsósófalva, Korondi Általános Iskola, Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceum – Gyimesfelsőlok, Domokos Pál Péter Általános Iskola – Gyimesfelsőlok, Majláth Gusztáv Károly Általános Iskola – Gyimesközéplok, Hidegségi Általános Iskola, Márton Áron Általános Iskola – Vágás, Székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány, Bice–Bóca ház, Szent Anna Gyermekotthon – Gyergyószentmiklós, Fülöp Áron Általános Iskola – Felsőboldogfalva.

Szeretettel várjuk a gyermekeket, pedagógusokat, szülőket és a nevelőket a VIII. Székelyföld Napok bábelőadásaira! A belépés díjtalan.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb