Felhívás Hargita megyei tájházak, néprajzi gyűjtemények tulajdonosai részére.Tájházak napja

Hargita megye

2018.04.13 09:00

2018.04.18 16:00

Kulturális

2018-04-13 09:20

A XIV. Hargitai Megyenapok ideje alatt a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa negyedik alkalommal szervezi meg a Tájházak napját, amelyet a Hargita megyei tájházakkal, néprajzi gyűjtemények tulajdonosaival való együttműködésben kíván megvalósítani.

Idén a Tájházak napjára május 12-én 9 és 19 óra között kerül sor. Ekkor a programhoz csatlakozó tájházak, néprajzi gyűjtemények tulajdonosai kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A tájházak felelősei szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt az érdeklődőknek, emellett kézműves foglalkozást szervezhetnek, vagy kulturális műsorral színesíthetik a rendezvényt, így lehetőség nyílik többek között könyvbemutatók, kiállítások, színdarabok, néptánc előadások, gasztronómiai bemutatók szervezésére.


A program célja felhívni a figyelmet a helyi értékekre, és a lakosság körében népszerűsíteni a tájházakat, gyűjteményeket. Az ingyenes program lehetővé teszi, hogy minél több személy ellátogasson a tájházakba, és maradandó élményben legyen része. A Tájházak napja programban a Forrásközpont koordinátori szerepet vállal, és segíti a gyűjteményfelelősöket a programok megszervezésében.


A legutóbbi Tájházak napját 2017 májusában tartották meg, akkor 19 tájház és néprajzi gyűjtemény kapcsolódott be a programba. A szervezők egész napos, színes programkínálattal várták a látogatókat. Ez utóbbi rendezvény sikerét látva, bízunk az Önökkel való újabb gyümölcsöző együttműködésben.


Kérjük, hogy csatlakozzon a Tájházak napja programhoz. Programjavaslataikat április 18-ig várjuk a 0758 104724 telefonszámon, vagy e-mailben a salloszilard83@gmail.com címre.

 

Székelyudvarhely,

2018. április 12. 

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb