Felvidéki dokumentumfilmek vetítése Homoródszentpálon és Homoródszentmártonban

Homoródszentpál, Homoródszentmárton

2018.05.04 10:00

2018.05.07 11:00

Kulturális

2018-05-02 13:24

 A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával felvidéki dokumentumfilmes műhelyek alkotásait mutatja be Homoródszentpálon 2018. május 4-én, pénteken 10 órától és május 7-én, hétfőn, szintén 10 órátók a helyi iskolákban. A rendezvény partnere a homoródszentmártoni Román Viktor Általános Iskola és Homoródszentmárton község Polgármesteri Hivatala.

 A Művészeti Karaván elnevezésű program célja délvidéki és felvidéki dokumentumfilmes műhelyek alkotásainak bemutatása székelyföldi településeken április és május hónapok során. Homoródszentpálon a Dél-szlovákiai múzeumok című alkotást vetítik. Rendezője T. Nagy Imre, operatőr: Nagy István, vágó: ifj. Nagy Imre, zene: Viszlai Tibor. A Bódva-völgyi Stúdió (Szepsi, Szlovákia) filmjének vetítési ideje 30 perc, a film 2014-ben készült. Az eseményre a belépés ingyenes.
          Dél-szlovákiai múzeumok

Rendező: T. Nagy Imre, operatőr: Nagy István, vágó: ifj. Nagy Imre, zene: Viszlai Tibor (Bódva-völgyi Stúdió, Szepsi), időtartam: 30 perc, a készítés éve: 2014.

A film Pozsonytól Rozsnyóig 7 város múzeumait mutatja be a nézőknek. Révkomáromban az alkotók több helyszínt is felkeresnek. Arra hívják fel a figyelmet, hogy Pozsonyban a Magyar Kultúra Múzeuma nem csupán a helyi tárlatok bemutatását vállalta, hanem irodalmunk nagyjainak a szülőhelyeit is gondozza (Madách, Mikszáth). A magyar múlt emlékeit őrző Érsekújvár, Léva, Fülek, Rimaszombat és Rozsnyó immár múzeumaiban is várja a turistákat. Az összeállítás minden helyszínen dokumentálja a város történetét, a helyi népi kultúrát, kisiparos, illetve céhes emlékeket.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb