Hagyományos mézeskalács-díszítés

Csíkszereda, Székelyudvarhely, Székelyderzs

2017.11.23 08:00

2017.12.09 13:00

Kulturális

2017-11-17 10:47

 A téli ünnepekre készülődve, idén három újabb helységben hívja a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a gyerekeket. November 23-án, csütörtökön 8 órától a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában 0-IV. osztályos tanulók, december 7-én, csütörtökön 9 órától a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tanulói, valamint december 9-én, szombaton 10 órától a székelyderzsi János Zsigmond Általános Iskolában az óvodások és a kisiskolás diákok próbálhatják ki a mézeskalács-díszítés technikáit. A foglalkozásokat Tank Erzsébet képzőművész, az intézmény tanácsadója vezeti, a fenti iskolák együttműködésével.

 

A program célja lehetőséget teremteni a gyerekek számára a mézeskalács-díszítéssel kapcsolatos népi hagyomány és technikák megismerésére, ösztönözni őket, hogy kipróbálhassák magukat alkotóként, serkenteni a gyerekekben a hagyomány iránti érdeklődést, kézügyességük fejlesztését, népi motívumok alkalmazását. Ezúttal a karácsonyi ünnepekre készülődve, cukormázzal dolgozva engedhetik szabadon fantáziájukat, és rajzolhatnak mintákat Tank Erzsébet irányításával a gyerekek. A tevékenységen való részvétel ingyenes.

 

Szervezők: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola, a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola és a székelyderzsi János Zsigmond Általános Iskola.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb