Régizene koncert a VIII. Székelyföld Napokon

Csíkszentmihály, Barót

2017.10.15 12:00

2017.10.21 19:00

Kulturális

2017-10-19 11:58

 A székelyudvarhelyi Riverenza régizene együttes színes repertoárjának köszönhetően a VIII. Székelyföld Napok programsorozat részeként a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Hargita Megye Tanácsa támogatásával két koncertet is szervez. Előbb a Szent László Emlékév jegyében a csíkszentmihályi római katolikus templomban középkori udvari zenét hallgathatunk, majd a baróti reformárus templom reformációs programja keretében a reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére állítottak össze korabeli zenés programot.

Vasárnap, október 15-én 12 órától a csíkszentmihályi római katolikus vártemplomban idézhetjük fel együtt a kor hangulatát, ezt követően pedig szombaton, október 21-én 18 órától a baróti református templomban ünnepelhetjük a reformáció évfordulóját.

A székelyudvarhelyi, Riverenza régizene együttes 2005 áprilisában alakult. A riverenza szó jelentése üdvözlet, meghajlás, bók, ezzel a mozdulattal üdvözölték a táncosok egymást. Az együttes célkitűzése: a XV–XVI. századi magyar, olasz, lengyel, angol, francia zene és tánc népszerűsítése. Az együttes tagjai a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tanárai: Hadnagy Melinda, Bodurian Ágota,  Hadnagy Kamilla, Toró Árpád,Venczel Éva.

Mindkét koncertre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb