Rendhagyó történelemóra Parajdon: A székelység története bemutatása a Székelyföldi Akadémián

Parajd

2017.11.13 17:00

2017.11.13 19:00

Kulturális

2017-11-09 12:29

A Székelyföldi Akadémia című rendezvénysorozat részeként Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Parajd község önkormányzatával partnerségben hétfőn, november 13-án du. 5 órakor bemutatja A székelység története második, javított változatban megjelent kötetét. A parajdi Petőfi Sándor Művelődési Házban megszervezett eseményen az érdeklődőknek Hermann Gusztáv Mihály történész, egyetemi oktató mutatja be a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadójánál 2015-ben megjelent kiadványt, amely a helyszínen megvásárolható.

A székelységtörténeti kézikönyv szerzői pedagógusok, történészek: Ferencz S. Alpár, Forró Albert, Hermann Gusztáv Mihály, Kádár Gyula, Mihály János, Novák Csaba Zoltán, Novák Károly István, Orbán Zsolt, Sepsiszéki Nagy Balázs, Sófalvi András és Sztáncsuj Sándor József. Az igencsak népszerű kiadványt diákoknak és felnőtteknek egyaránt ajánljuk, ugyanis megírásának és megjelentetésének az volt a célja, hogy a székelyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat minden korosztály számára röviden és közérthetően összefoglalja. Megismerhetjük belőle a székelyek történetét a régmúlttól az ezredfordulóig. Az előző, 2012-es kiadáshoz képest bővült a kiadvány illusztrációs anyaga is, amelyet Gyöngyössy János készített.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Székelyföldi Akadémia rendhagyó történelemórájára hétfőn a parajdi Petőfi Sándor Művelődési Házba!


Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb