Újabb Hargita megyei tájegység mutatkozik be a Székely Vágtán

Maksa, Kovászna megye

2018.07.14 11:00

2018.07.14 18:00

Kulturális

2018-07-11 12:43

A július 13–15. között zajló Székely Vágta második napján, szombaton a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Udvarhely vidéke népi kultúrájának néhány szeletét tárja az érdeklődő közönség elé. Hargita Megye Tanácsa Székelyudvarhelyen működő alintézménye a Székely Vágtán való részvételével a rendezvény kulturális kínálatát igyekszik színesíteni néphagyományokhoz kötődő programjaival.

A Forrásközpont sátrában helyet kap a néptánc és a népzene: az oroszhegyi Szilvamag Néptáncegyüttes udvarhelyszéki táncokat mutat be. A néptánc iránt érdeklődő közönséget egy-egy tánclépés begyakorlására, népdaltanulásra, közös éneklésre várják. Nem marad el Hargita megye népi kultúrájának, hagyományainak és helytörténetének bemutatása sem: eladásra kínáljuk intézményünk kiadványait (Több szem többet lát, Másfél évtized képesszenciája, Havasok üzenete, Székely szimbólumokról szóló kötetek, A székelység története, Szent László emlékhelyei Hargita megyében – képeslapgyűjtemény, Tamási Áron nyomában Farkaslakán fotóalbum, stb.), de lesz gasztronómiai kínálat is: az eseményen résztvevők megkóstolhatnak egy Udvarhely vidéki hagyományos főételt.

A nemzetünk lovas hagyományait ápoló rendezvényen való részvételünk célja felhívni a figyelmet Hargita megye népi kultúrájára, tudatosítani a helyi értékeink fontosságát, továbbá a programkínálatunk által a rendezvényre ellátogató turisták számára még vonzóbbá tenni Székelyföldet.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Székely Vágtára szóló kulturális kísérőprogramjainak megvalósulását Hargita Megye Tanácsa és a Vadon Egyesület támogatta.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb