Újra Hargita megyében a Kecskeméti Katona József Színház

Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely,

2018.06.19 19:00

2018.06.21 21:30

Kulturális

2018-06-18 11:32

Hargita Megye Tanácsa meghívására újra a megyénkben lép fel a Kecskeméti Katona József Színház társulata. Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című fergeteges komédiáját kedden,  június 19-én 19 órától Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében, szerdán, június 20-án 19 órától Csíkszeredában a Csíki Játékszín nagytermében, valamint csütörtökön, június 21-én 19 órától Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban lehet megtekinteni.

Cooney sikamlós brit vígjátékaira igencsak jellemző a szereplők bonyolult helyzetekbe helyezése és arra kényszerítése, hogy másnak adják ki magukat, mint amilyenek valójában. A Család ellen nincs orvosság című előadás is ilyen bonyolult helyzetekben mutatja be a szereplőket, egyik fordulatos részt  követi a másik képtelen szituáció.

Cseke Péter, a Katona József Színház igazgatója a Hargita megyei turné kapcsán a következőket nyilatkozta: „A kecskeméti Katona József Színház társulata a tavalyi nagy sikerű erdélyi turné után idén ismét ellátogat Hargita megyébe. A két régió közötti kapcsolat komoly múltra tekint vissza, többek között az egészségügy és a turisztika területeit illetően, ehhez a figyelemreméltó hagyományhoz csatlakozott 2017-ben a kecskeméti színház, minek következtében a csíkszeredai Csíki Játékszín, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház közönsége láthatta a Boeing, Boeing című vígjátékot. Hogy a kialakult remek kapcsolatot tovább fűzzük, idén is felhőtlen jókedvet szállítunk Hargita megyébe, mégpedig a Család ellen nincs orvossággal, Ray Cooney komédiájával, melyet 2016 szilvesztere óta játszunk töretlen sikerrel.”

A Szerednyey Béla és Cseke Péter által rendezett vígjáték főbb szerepeit Cseke Péter, Kiss Zoltán, Magyar Éva, Danyi Judit, Ferencz Bálint, Sirkó László és Kiss Jenő alakítják. Díszlettervező: Szlávik István, jelmeztervező: Garics Krisztina, rendezőasszisztens: Frigyesi Tünde. Az előadás hossza: 120 perc 1 szünettel.

A kecskeméti színház Hargita megyei turnéja szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Figura Stúdió Színház, Csíki Játékszín, Tomcsa Sándor Színház. 

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb