Ünnepnaptár – népszokások Könyvbemutató

Székelyudvarhely

2017.12.21 18:00

2017.12.21 19:00

Kulturális

2017-12-15 11:27

December 21-én, csütörtökön, 18:00 órától Székelyudvarhelyen, a művelődési ház koncerttermében mutatják be Both Zsuzsa Ünnepnaptár – népszokások című könyvét. A Romániai Magyar Néptánc Egyesület negyedik oktatási segédköteteként megjelent kiadványt Miklós Zoltán István, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója méltatja, muzsikál: Filep Márton és zenekara Székről.

A Kolozsváron élő és tevékenykedő Both Zsuzsa néptáncos és néprajzos Ünnepnaptár című népszokásokat tartalmazó, oktatási segédjegyzetként meghatározott könyvét a Romániai Magyar Néptánc Egyesület adta ki ebben az évben. A kötet annak a sorozatnak a része, amelynek első három kiadványa a néptánc, a népzene és a népi játékok tanításának módszertanát foglalja össze. Az Ünnepnaptár a jeles napokhoz, ünnepekhez kötődő hazai népszokások megismertetését, megszerettetését tűzte ki célul, de irányt ad a későbbi kutatásokhoz is.

A kötetbemutatóra főként pedagógusokat, népi hagyományok iránt elkötelezetteket várnak, ugyanakkor minden népi kultúra iránt érdeklődőnek szívből ajánlják a nemrég megjelent kiadványt a szervezők, a Kaszaj Egyesület a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. 

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb