Skip to main content

Martie, 2021

31mar(mar 31)18:0013apr(apr 13)10:00Imagini pitorești din Slovacia de Ladislav Struhár. Expoziție fotografică la Muzeul Secuiesc al Ciucului

Vezi mai multe

Detalii

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, finanțat de Ministerul Resurselor Umane din Budapesta, în parteneriat cu Muzeul Secuiesc al Ciucului organizează primul eveniment al programului ”Caravana Artelor” la Miercurea Ciuc. Expoziția cu titlul ”Imagini pitorești din Slovacia de Ladislav Struhár” va fi vernisată la Muzeul Secuiesc al Ciucului pe miercuri, 31 martie 2021, orele 18,00.

Scopul programului intitulat ”Caravana artelor” este prezentarea peisajelor și a patrimoniului cultural din locațiile unde trăiesc maghiarii din Slovacia și prezentarea viziunii lor asupra vieții celor care trăiesc în Secuime.

Ladislav Struhár s-a născut în anul 1954 la Bratislava. Ca artist fotograf mai mult se focusează fotograferea peisajelor și a patrimoniului cultural. Lucrările lui artistice sunt recunoscute la nivel internațional, este autorul mai multor albume foto și a altor publicații. Are expoziție permanentă cu peisaje la centre culturale slovace, la Budapesta, Sofia, Varșovia și Taskent. Prin lucrările lui se consideră ca un exemplu pentru foarte mulți fotografi contemporani. Imaginile unice realizate într-un stil special care prezintă peisajele pitorești și patrimoniul cultural din Slovacia vor fi expuse două săptămâni la muzeul din Miercurea Ciuc, după care vor putea fi vizionate și la Cristuru Secuiesc, Vlăhița și Odorheiu Secuiesc.

Data

Martie 31 (Miercuri) 18:00 - Aprilie 13 (Marți) 10:00

Locul

Muzeul Secuiesc al Ciucului, Miercurea Ciuc

Organizator

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, partener: Muzeul Secuiesc al Ciucului

X