Skip to main content

Octombrie, 2019

13oct12:0013:00Întorsura lumii, trecerea vremurilor vechi. Fotografii arhive din Secuimea secolului trecut

Vezi mai multe

Detalii

Cu ocazia a X-a ediție a Zilelor Secuimii în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita pe 13 octombrie 2019, orele 12.00 se va vernisa expoziția cu titlul ”Întorsura lumii, trecerea vremurilor vechi” la Sala de concerte al Casei de cultură din Odorheiu Secuiesc.

Insituția care funcționează în subordinea Centrului Județean Harghita organizează anual tabere foto cu titlul ”Pe urmele lui Orbán Balázs” cu scopul de a arhiva forma de viață, peisajurile specifice din Secuime cu instrumentele fotografiei. Paralel cu această activitate Centrul culege și arhivează fotografiile din Secuime (în mare fiind păstrate ca proprietate privată), astfel s-a păstrat și a fost arhivat și acel material care reflectă într-o nouă lumină imaginile vremurilor vechi ca de exemplu: arhitectura tradițională, portul popular, ocazii festive, meserii populare, părți al unor străzi etc. Pentru a oferii o experiență vizuală mai amplă, Balázs Ödön, curatorul din partea instituției a împrumutat imagini și din colecțiile unor instituții – Muzeul Secuimii din Sfântu Gheorghe, Arhiva Fortepan, Societatea Etnografică Kriza János și Muzeul Județean din Mureș.

Evenimentul de deschidere al expoziției va începe cu cântece populare prezentate de formația ”Nyitnikék”, după care P. Buzogány Árpád din partea Centrului va deschide expoziția, urmată de cântece populare prezentate de elevii András Gergő și Dávid Kenéz.

Vă așteptăm cu drag la deschiderea expoziției!

Data

(Duminică) 12:00 - 13:00

Locul

Casa de cultură, Odorheiu Secuiesc

Organizator

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, Consiliul Județean Harghita

X