Home

Concert de crăciun cu cvartetul Fortepiano

Joi, 23 decembrie, de la orele 17.00 la Biserica reformată Sâmbătești, Odorheiu Secuiesc va avea loc concertul de crăciun al cvartetului Fortepiano. Evenimentul se organizează cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita.

La acest concert de crăciun se prezintă: Veress Viktória – vioară, Orbán József – vioară, Forgács János – vioară, Frunzea Ádám – violoncel. Invitați: Lokodi András – pian, Toró Árpád – cântec.

Vă așteptăm cu drag la acest concert de crăciun, vă rugăm să respectații restricțiile perioadei de pandemie.

Prezentarea spectacolului Frumoasa domniţă trestie la Cristuru Secuiesc

Pe 15 decembrie, orele 10.00 și 12.00 la Casa de cultură din Cristuru Secuiesc va avea loc prezentarea spectacolului de basm a trupei de dans Udvarhely Néptáncműhely. Partener în  realizarea acestui turneu de prezentare a spectacolului Frumoasa domniţă trestie este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita.

În spectacolul trupei de dans din Odorheiu Secuiesc povestea clasică a lui Benedek Elek, a Frumoasa domniţă trestie (Világszép Nádszálkisasszony) este prezentat într-o apariție aparte, prin limbajul dansului. Minunata scenă provoacă pe spectatori le o experiență unică de a călătorii cu prințul mic prin provocări și de a salva împreună pe frumoasa domniță trestie.

Costumele spectacolului sunt realizate de Kis Kriszta, muzica de Molnár Szabolcs, dramaturgia și asistent regie aparție de: Prezsmer Boglárka. Regie și coregrafie: Ivácson László. Spectacolul recomandat atât celor mici cât și celor mai mari este prezentat de: Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Orbán Henrietta, Sipos Réka, Szabó Tamás.

Pentru spectaculul din Cristuru Secvuiesc (P-ța Libertății nr. 22) sunt valabile restricțiile actuale legate de pandemie. Pentru bilete de intrare se poate interesa la Casa de cultură. Vă așteptăm cu drag la această poveste minunată!