Imagini arhive din Ocna de Jos

Expoziția Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita cu titlul Imagini arhive din Ocna de Jos ajunge la...
Citește mai mult...
Imagini arhive din Ocna de Jos

Publicațiile Centrului Tradițional la a 10-a ediție a Festivalului Săptămânal al Cărții din Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita participă cu stand de publicații și cu trei prezentări de carte...
Citește mai mult...
Publicațiile Centrului Tradițional la  a 10-a ediție a Festivalului Săptămânal al Cărții din Cluj

Apelul Festivalului muzical SICULUS, ediția a 9-a

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita anunță și în anul 2021 apelul Festivalului muzical SICULUS pentru formații...
Citește mai mult...
Apelul Festivalului muzical SICULUS, ediția a 9-aHome

Imagini arhive din Ocna de Jos

Expoziția Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita cu titlul Imagini arhive din Ocna de Jos ajunge la a treia stație: miercuri, 30 iunie 2021, de la ora 15.00 se va vernisa expoziția fotodocumentară în aer liber în centrul comunei Căpâlnița. Expoziția va fi deschisă de consultantul artistic P. Buzogány Árpád, curator: fotograful Balázs Ödön. La vernisajul expoziției va contribui formația de chitară și de flaut ”Csiripelők”.

Prima stație a acestei expoziții a avut loc în ianuarie 2021 în fața Școlii Generale Sükösd Ferenc din Ocna de Jos, iar cea de a doua în luna mai în centrul orașului Vlăhița. Imaginile au fost selectate din albumele de fotografie al locatarilor din Ocna de Jos.

Organizatori: Primăria Comunei Căpâlnița împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și Consiliul Județean Harghita.

Vă așteptăm cu drag, vă rugăm să respectați legile actuale privind pandemia!

Publicațiile Centrului Tradițional la a 10-a ediție a Festivalului Săptămânal al Cărții din Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita participă cu stand de publicații și cu trei prezentări de carte la a 10-a ediție a Festivalului Săptămânal al Cărții din Cluj desfășurată între 3–6 iunie 2021, organizată de UDMR și Fundația Școlii, Breasla Cărții Maghiare din România și de Liga Scriitorilor Maghiari din Ardeal la Palatul Bánffy din Cluj-Napoca.

Într-un mediu elegant vor fi aranjate standurile cu cărți ale editurilor din Transilvania. În toată prioada festivaluilui cărții se va găsi aici și standul editurii Centrulul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita din Odorheiu Secuiesc cu publicații în domeniul tradițiilor, al etnografiei, al culturii populare și al istoriei. Totodată editura va avea trei prezentări de cărți:

  1. Vineri, 4 iunie, orele 15.00, în sala Tonitza: Gyertek haza, ludaim! – carte despre jocuri populare prezentat de editorul cărții, P. Buzogány Árpád, consultant artistic al Centrului.
  2. Sâmbătă, 5 iunie, orele 11.00, în sala Tonitza: Eveniment de presă | Prezentarea volumului “Istoria ilustrată a secuilor” prima traducere oficială în limba română a publicației de istorie a secuilor „A székelység története”, ediția revizuită. Evenimentul va fi moderat de Sabin Gherman și vor participa Hermann Gusztáv Mihály istoric, coordonatorul volumului, Lucian Năstasă-Kovács lectorul cărții și Borboly Csaba președintele Consiliului Județean Harghita.
  3. Sâmbătă, 5 iunie, orele 16.00, în sala Tonitza: Dr. Barabás László: ”Szikonyország eltűnőben? Életmód és mentalitás, népszokás és játék Sóvidéken” publicație cu studii și scrieri etnografice din zona sărată, prezentată de editorul cărții, P. Buzogány Árpád, cu participarea autorului.

Având în vedere restricțiile din cauza Covid 19 vă rugăm pe cei interesați să folosească măști și să respecte regulile perioadei pandemiei.