Virágvers, kutyatánc kötetbemutató Székelykeresztúron

  1. június 14-én, pénteken 16 órától a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kötetbemutatóval szerepel a idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton a székelykeresztúri Molnár István Múzeumban. Szervező a Molnár István Múzeum, házigazda Sándor-Zsigmond Ibolya muzeológus.

Ezúttal Székelykeresztúron is bemutatjuk a Virágvers, kutyatánc címmel megjelent gyermekverskötetet. A kötet szerzői: Főcze Kornélia, K. Kovács András, Laczkó Vass Róbert, P. Buzogány Árpád, Szente B. Levente költők, az ő gyermekverseihez illusztrációt a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai készítették. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont kiadójánál nemrég megjelent kötet bemutatóján a szerzők közül jelen lesz Főcze Kornélia, K. Kovács András, Szente B. Levente és  P. Buzogány Árpád költők, akik felolvasnak verseikből.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a keresztúri eseményre!

A Múzeumok éjszakája további műsorkínálata:

Délelőtt 11.00 órától – kézműves programok gyerekeknek.

De. 11.00 órától ingyenesen látogatható a múzeum összes kiállítása, készült egy csak erre az alkalomra rendezett kiállítás „Madarak” címmel.

16.00 órától könyvbemutatók (Szente B. Levente: Csillagtitok című verseskönyvét és a Bé kell nyúlni a medve torkába című, anekdotákat, igaz történeteket tartalmazó gyűjteményes kötetét is bemutatják a Virágvers, kutyatánc című gyermekverses kötet mellett.

17.00 órakor a múzeum udvarán fellépnek a Lelkes zenekar, a Vadrózsák Néptánccsoport és a Keresztúri Népzeneműhely diákjai Józsa Levente tanár úr irányítása mellett.

17.30 órakor – Csomortáni Gál László: Fafaggatás c. képzőművészeti kiállítás megnyitója.

18.00 órától az Udvarhelyszéki NAPKORONA Népdalkör tagjai énekelnek és derítik kedvre a közönséget is egy közös éneklésre a múzeum udvarán.

20.00 órakor a Polgári Fúvószenekar 1895 már hagyományosnak mondható koncertjének örülhetünk szintén a múzeum udvarán, idén ötödik alkalommal.

20.30 órától szabadtéri közös éneklés Szász Csaba tanár úr gitárkíséretében.