Cartea imaginilor. Istoria peisajului și a culturii în imagini Prezentare de carte la Odorheiu Secuiesc

Pe 27 februarie, 2020, de la orele 17.00 la Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc va avea loc prezentarea volumului...
Citește mai mult...
Cartea imaginilor. Istoria peisajului și a culturii în imagini Prezentare de carte la Odorheiu Secuiesc

Prezentare carte și vernisaj expoziție la Cristuru Secuiesc

Muzeul Molnár István din Cristuru Secuiesc așteaptă pe cei interesați la un dublu eveniment cultural miercuri, 19 februarie, 2020 de...
Citește mai mult...
Prezentare carte și vernisaj expoziție la Cristuru Secuiesc

Noi, secuii și prietenii noștri români. Prezentare de carte la Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Harghita și Grupul Secuimea Vie organizează evenimentul...
Citește mai mult...
Noi, secuii și prietenii noștri români. Prezentare de carte la Cluj-NapocaHome

Cartea imaginilor. Istoria peisajului și a culturii în imagini Prezentare de carte la Odorheiu Secuiesc

Pe 27 februarie, 2020, de la orele 17.00 la Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc va avea loc prezentarea volumului cu titlul Cartea imaginilor. Istoria peisajului și a culturii în imagini de Zakariás Erzsébet apărut recent în trei limbi la Editura Exit, publicat împreună cu Casa Tradițiilor din Ungaria și Asociația Clujul Comoară. Prestigiosul evenimnt cultural organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și de Casa de Cultură din Odorheiu Secuiesc are ca invitați pe etnograful Zakariás Erzsébet, autorul publicației și pe redactorul cărții, Fazakas Botond din partea firmei IDEA Plus – iar prezentarea volumului va fi făcută de Lőrincz Ildikó,  istoric de artă.

Cartea imaginilor conține 2660 ilustrații aparținând de teritoriul României de azi, culese de Zakariás Erzsébet din presa și publicațiile etnografice din Budapesta din perioada 1853–1945. Dintre aceste ilustrații publicația tipărită conține o selecție de 400 de imagini. Cu ocazia prezentării volumului se va proiecta toată cantitatea imaginilor publicate pe web. Ilustrațiile culese au fost selecționate în 12 capitole tematice.

Publicația poate fi cumpărată cu ocazia prezentării din Odorheiu Secuiesc. Vă așteptăm cu drag!

Prezentare carte și vernisaj expoziție la Cristuru Secuiesc

Muzeul Molnár István din Cristuru Secuiesc așteaptă pe cei interesați la un dublu eveniment cultural miercuri, 19 februarie, 2020 de la ora 17.30: pe de o parte va avea loc prezentarea cărții cu titlul Haideți acasă, gâștile! – colecția jocurilor populare de copii, totodată se va vernisa expoziția cu titlul Retrospectivă din Secuime. Evenimentul organizat în parteneriat cu Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita va avea loc loc la Muzeul Molnár István din Cristuru Secuiesc.
Volumul cu titlul Haideți acasă, gâștile! – colecția jocurilor populare de copii a apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita și conține lucrările următorilor autori: Balázsi Rózsa, dr. Barabás László, Bogos Boróka, Gálfalvi Gábor, Kelemen Magdolna, Lőrincz József, Nagy Enikő, Nagy Lenke, Pál (Ambrus) Enikő, Pál Lídia, P. Buzogány Árpád, Pop Anna, Ráduly Jolán. Redactor: P. Buzogány Árpád, cine va prezenta cartea la Cristuru Secuiesc.
Bogata colecție artsitică a d-lui Tamás György conține tablouri ale unor artiști care au reprezentat valorile din zona Secuimii, prelucrând teme ca peisajul local, omul din zonă și materiile pe care le folosește, lemnul, apa, puterea chemării a bisericii, momente din istoria locală. Totodată prin această colecție putem urmării nu numai stațiile cursului istoricii, ci putem obține o perspectivă al vieții artistice contemporane. Expoziția cu tablorile mai multor generații de artiști poate fi vizitată la Cristuru Secuiesc până 15 martie a.c.
Vă așteptăm cu drag!