100 de ani al regiunii Casinului pe fotografii arhive

Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita s-a implicat  în programul Târgului de iarnă organizat în comuna Plăieșii de Jos pe 9 decembrie, 2018 cu o expoziție intitulată ”100 de ani al regiunii Casinului”. Fotografiile arhive au fost culese de: dl. dr. Sztojka Tamás și de educatorul Nagy Imre Zsolt. Selecția imaginilor expuse a fost realizat de fotoreferentul  Centrului: Balázs Ödön. La vernisajul expoziției desfășurată de la ora 13.00, imaginile vor fi prezentate de dl. András Ignác, directorul Școlii Generale Dr. Lukács Mihály Általános Iskola din Plăieșii de Jos.

Scopul expoziției este prezentarea istoriei regiunii bazinului Casin pe baza fotografiilor arhive. Materialul documentar de o valoare enormă păstrată în fotografii arhive prezintă viața, patrimoniul cultural și tradițiile regiunii în trecut.

Realizarea expoziției a fost finanțat din programul ”Cei 100 de ani al maghiarilor din România” de Uniunea Democrată a Maghiarilor Români și de Fundația Communitas.

Vă așteptăm cu drag la expoziția foto de la ora 13.00, cât și la evenimentele din cadrul Târgului de iarnă desfășurate la Plăieșii de Jos, începând cu ora 9.00. Organizatorii expoziției: Consiliul Județean Harghita, Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita și de Primăria Comunei Plăieșii de Jos.