Evenimentele Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita în cadrul Zilele Județului Harghita, ediția al XVIII-lea

 

În perioada 28 mai – 6 iunie Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita organizează următorele evenimente:

În data de 28 mai, de la ora 18.00 în sala Szent István al Primăriei din Odorheiu Secuiesc va avea loc un spectacol muzical prezentat de actorul Laczkó Vass Róbert și pianistul Székely Norbert cu titlul Petőfi-Live.

La 30 mai, de la ora 11.00 la Liceul Bányai János și de la ora 13.00 la Liceul Dr. Palló Imre din Odorheiu Secuiesc cu participarea elevilor va avea loc un spectacol de teatru în clasă cu titlul Trebuie să vorbim! Tot luni, după amiază, de la ora 17.00, în sala de protocol al Consiliul Județean Harghita vom prezenta volumul Istoria ilustrată a secuiilor, care a apărut și în limba engleză.

La 30 mai, de la ora 18.00 la Biblioteca din Gheorgheni și la 6 iunie, de la ora 19.00 la căminul cultural din Ciceu, va avea loc o prezentare cu titlul “A mi Tamási Áronunk” în prezentarea învățătoarei Hadnagy Jolán din Lupeni.

La 31 mai, de la ora 9.00 sărbătorim Ziua Copiilor, prin programul anual al instituției. În acest an locul evenimentului este curtea Școlii Petőfi Sándor din Porumbenii Mari.

La 31 mai, de la ora 17.00 la Biblioteca Județeană Kájoni János vă prezentăm cea mai nouă carte al autorului P. Buzogány Árpád. Titlul volumului este Nyitott szemmel.

La 2 iunie, de la ora 13.00, la Casa de Cultură din Cristuru Secuiesc vă prezentăm spectacolul Teatrului de păpuși Halvirág cu titlul Legenda Sfântu Ana. Producătorul spectacolului este Centrul Cultural și de Artă din Lăzarea.

În cadrul Zilelor Judeţului Harghita Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita organizează din nou programul Săptămâna Caselor Muzeale, în colaborare cu case muzeale din judeţul Harghita.

Săptămâna Caselor Muzeale va fi organizată în perioada 30 mai – 5 iunie 2022 când casele muzeale şi colecţii etnografice din județul Harghita vor fi deschise în faţa publicului. Cei care administrează aceste instituţii în această săptămână vor prezenta colecţia locală pentru vizitatori. După prezentare, în unele locuri se organizează concurs de recital poezii, ateliere meşteşugăreşti, expoziții, jocuri populare pentru copii şi prezentări de gastronomie locală.

În cadrul evenimentului Săptămâna Caselor Muzeale organizăm o conferință, în data de 2 iunie, de la ora 10.00 pentru administratorii caselor muzeale.

Programul detaliat este disponibil pe site-ul și pe pagina de Facebook al instituției și pe pagina de Facebook al Zilelor Județului Harghita.