Imagini pitorești din Slovacia de Ladislav Struhár. Expoziție fotografică la Casa de cultură Gábor Áron din Vlăhița

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita, finanțat de Ministerul Resurselor Umane din Budapesta, în parteneriat cu Primăria Orașului Vlăhița și Casa de cultură Gábor Áron organizează vineri, 30 aprilie, orele 17.00 expoziția fotografică intituată titlul ”Imagini pitorești din Slovacia de Ladislav Struhár” la Casa de cultură Gábor Áron din Vlăhița.

Evenimentul se încadrează în programului ”Caravana artelor” finanțat de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria. Scopul evenimentului este prezentarea peisajelor și a patrimoniului cultural din locațiile unde trăiesc maghiarii din Slovacia și prezentarea viziunii lor asupra vieții celor care trăiesc în Secuime.

Ladislav Struhár s-a născut în anul 1954 la Bratislava. Ca artist fotograf mai mult se focusează fotograferea peisajelor și a patrimoniului cultural. Lucrările lui artistice sunt recunoscute la nivel internațional, este autorul mai multor albume foto și a altor publicații. Are expoziție permanentă cu peisaje la centre culturale slovace, la Budapesta, Sofia, Varșovia și Taskent. Prin lucrările lui se consideră ca un exemplu pentru foarte mulți fotografi contemporani. Imaginile unice realizate într-un stil special care prezintă peisajele pitorești și patrimoniul cultural din Slovacia vor fi expuse două săptămâni la Vlăhița.

Vă așteptăm cu drag la această expoziție, totodată vă rugăm să respectați măsurile de distanțare din cauza Covid-19!