Noi, secuii și prietenii noștri români. Prezentare de carte la Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Harghita și Grupul Secuimea Vie organizează evenimentul de prezentare publicație ”Noi, secuii și prietenii noștri români. Interviuri și mărturii ale conviețuirii” de Márton Simó la data de 6 februarie, 2020, orele 17.00 în Sala Tonitza al muzeului clujean. Gazda evenimentului: Lucian Nastasă Kovacs, directorul muzeului, cine va modera discursul cu autorii cărții, publicat în limba maghiară și română de scriitorul, poetul, redactorul, activistul civil, colaboratorul cotidianului de limba maghiară ”Hargita Népe”.

Márton Simó a realizat interviuri cu 20 de persoane care sunt români sau româno-maghiari și care se apropie cu înțelegere și simpatie de co-locuitorii secui, de istoria și se problemele zilnice ale lor. Între subiectele intervievate există profesor, istoric, preot, sociolog, artist plastic, jurnalist, inginer și om de afaceri, oameni din Ardeal, dar și din Moldva sau București, care nu sunt influențate de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra co-viețuirii româno-maghiare, asupra transilvanismului și asupra viitorului sunt esențiale.

Edițiile publicate în limba maghiară și română au apărut la sfârșitul anului 2018, varianta în limba română a apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita.

Vă așteptăm cu drag la prezentarea cărții din Cluj-Napoca!