Noi, secuii, și prietenii noștri români. Prezentare de carte la Sfântu Gheorghe

Grupul Secuimea Vie în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Harghita organizează evenimentul de prezentare publicație ”Noi, secuii, și prietenii noștri români. Interviuri și mărturii ale conviețuirii” de Márton Simó la data de 4 aprilie, 2019, orele 18.00 în Sala ”Gábor Áron” a Bibliotecii Județene Bod Péter din Sfântu Gheorghe. Cu autorul volumelor publicate în limba maghiară și română, scriitorul, poetul, redactorul, activistul civil, colaboratorul cotidianului de limba maghiară ”Hargita Népe” despre aceste ediții va vorbii scriitorul și traducătorul Szabolcs Szonda.

Márton Simó a realizat interviuri cu 20 de persoane care sunt români sau româno-maghiari și care  se apropie cu înțelegere și simpatie de co-locuitorii secui, de istoria și se problemele zilnice ale lor. Între subiectele intervievate există profesor, istoric, preot, sociolog, artist plastic, jurnalist, inginer și om de afaceri, oameni din Ardeal, dar și din Moldva sau București, care nu sunt influențate de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra co-viețuirii româno-maghiare,  asupra transilvanismului și asupra viitorului sunt esențiale.

Edițiile publicate în limba maghiară și română au apărut la sfârșitul anului 2018, varianta în limba română a apărut la editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita.

Vă așteptăm cu drag!