Prezentare carte la Praid. Mod de viață și mentalitate, obiceiuri și jocuri populare la Ținutul Sării

Recenta publicație de studii al etnografului Dr. Barabás László va fi prezentat la Praid de editura Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita. Selecția vastă a studiilor autorului va fi prezentat de către redactorul volumui P. Buzogány Árpád joi, 4 februarie 2021, de la ora 16.00 la grădinița locală. Conversația cu autorul va fi urmat de o prezentare din arhiva lui Barabás László legat de obiceiurile și cîntecele populare din regiunea Ocna de Jos. Elevii Școlii Generale Áprily Lajos din Praid prezintă un program cultural.

Fotografiile folosite în volumul ”Szikonyország eltűnőben?” au fost realizate de Bálint Zsigmond, Elekes János, Ozsvát Pál, Nagy Sarolt și de etnograful Dr. Barabás László. Redactorul cărții: P. Buzogány Árpád, consultantul artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita.

Partneri în organizarea evenimentului: Primăria Praid, Școala Generală Áprily Lajos din Praid. Având în vedere restricțiile din cauza Covid 19 vă rugăm pe cei interesați să folosească măști și să respecte regulile perioadei pandemiei.