Ziua Culturii Maghiare în Aldea

Cu ocazia Zilei Culturii Maghiare Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita împreună cu Comunitatea Bisericii Unitariene din Aldea și Asociația Culturală Pro Aldea organizează un program cultural pentru cei din sat și cei din Comănești cât și din împrejurimi pe data de 18 ianuarie, orele 17.00 la sediul Composesoratului.

Cu această ocazie se va prezenta filmul documentar realizat de Molnár István cu titlul Carte de cântece din zona Homorodului, film finanțat prin programul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita în anul 2019. Filmul conținând tradițiile liturgiei de înmormântare din zona Homorodului va fi prezentat de P. Buzogány Árpád, consultantul artistic al Centrului. Documentarul lui Molnár István povestește elementele înmormântării prin prezentarea vieții lui  Vass Pál, cantorul satului Comănești în slujba bisericii unitariene timp de aproape 65 de ani.

Prezentarea filmului documentar va fi urmat de un program muzical prezentat de corul Vox Cordis din Mărtiniș, care va prezenta lucrări de Johannes Honterus și psalmi de Gryllus Dániel – Gryllus Vilmos – Sumonyi Zoltán.

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment!