Ziua Limbii Maghiare – eveniment online

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita împreună cu Consiliul Județean Harghita în fiecare an se alătură serbării zilei limbii maghiare. Anul acesta, având în vedere situația restricțiilor, centrul din Odorheiu Secuiesc va organiza un eveniment online cu poezii și cu muzică dedicat Zilei Limbii Maghiare. Program literaro-muzical propus de Koszorus Krisztina Koszika va fi prezentat online pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita pe 13 noiembrie 2020, orele 17.00. Se vor prezenta: Koszorús Krisztina Koszika – voce, Cári Tibor – pian, Szász Csaba – chitară, Vaughn Roberts – trompetă.

Numele vocalistei Koszorus Krisztina Koszika este cunoscut în jurul iubitorilor de muzică, am putut asculta în mai multe genuri și în fel de fel de proiecte muzicale. S-a prezentat în duo cu Szász Csaba, în al cărui acompaniament a fost premiat la trei festivaluri de jazz cu premiul dedicat celei mai bune vocaliste, cu cvartetul Tiberius a avut concert și la Canada, iar cu propria formație, numită Koszika  & The HotShots s-au prezentat la diferite festivaluri muzicale. Cári Tibor a colaborat aproape cu toate teatrele din România, de două ori a primit Premiul UNITER pentru muzica compusă pentru spectacole de teatru, și are o formație numită Tango Orchestra al cărei proiect este prelucrarea poeziilor români și maghiari contemporani. La invitația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita au pregătit un spectacol dedicat Zilei Limbii Maghiare, prezentând prelucrarea muzicală a poeziile poeților maghiari, cât și câteva dintre propriile producții și o prelucrare a unui cântec popular, având alături pe chitaristul Szász Csaba și pe trompetistul Vaughn Roberts din Noua Zelandă.

Vă propunem acest eveniment online pe Facebook: https://www.facebook.com/hagyomanyorzokozpont, și pe pagina net a instituției: hagyomany.ro.