Másfél évtized képesszenciája Békéscsabán

Békészcsaba, Magyarország

2018.05.31 16:00

2018.06.28 18:00

Kulturális

2018-05-28 13:12

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Csaba Kulturális Egyesület a Táncművészetért meghívására május 31-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a Másfél évtized képesszenciája c. dokumentációs anyag kiállítás megnyitóját tartja a békéscsabai Mezőmegyeren, a Csabagyöngye Kulturális Központnál. A kiállítást megnyitja Boldog Gusztáv békéscsabai fotográfus, fellép a Talléros együttes.

 

Az elmúlt tizenöt évben megszervezett udvarhelyszéki dokumentarista jellegű fotótáborok válogatott anyagából összeállított kiállítás képei a még meglévő, a múltat idéző épített örökség, használati tárgyak, motívumok, mesterségek, élethelyzetek, a tájban élő ember ünnep- és hétköznapjainak, a változó és tünékeny emberi arcok, a táj szépségeinek megörökítése a fotográfia eszközeinek segítségével. Hargita megye községeinek képi ábrázolásai az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető a felvételeken. A kiállított negyven nagyméretű kép, amelyeket Balázs Ödön, a Forrásközpont fotográfusa válogatott, a környékbeli települések 21. század eleji valóságát, a mindennapok hangulatát mutatják be.

Hargita Megye Tanácsa alintézménye számára ez is egy kiváló lehetőség arra, hogy a június 8-10. között zajló IV. Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozón résztvevők számára, illetve június végéig a békéscsabai érdeklődők körében is bemutassa a Székelyföldet több szempontból megjelenítő válogatott dokumentációs anyagot, amely 2002-2017 között az Orbán Balázs nyomdokain elnevezésű fotótáborokban készült.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb