Szavalóverseny Nagygalambfalván tizenhatodszor

Nagygalambfalva

2018.05.11 09:00

2018.05.11 16:00

Kulturális

2018-05-09 13:32

 Nagygalambfalván 2018. május 11-én, pénteken tartják a XVI. Fától fáig, verstől versig regionális versmondó versenyt. Részt vesznek Hargita és a szomszédos megyék legjobb versmondói, előkészítőstől nyolcadik osztályosokig.

A községben évi rendszerességgel sorra kerülő eseményt a Nagygalambfalvi Általános Iskola, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a VILLA GALAMB-RAK-TAVA Egyesület, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezi. Bálint Hajnal igazgatónő és Zsidó Annamária magyartanárnő tájékoztatása szerint hetven előadó lép színre az idei versenyen. A Feleki Miklós Művelődési Házban 9 órakor kezdődő rendezvényre 30-nál több település iskolái jelentkeztek be.

A Fától fáig, verstől versig szavalóverseny egyrészt a költő iránti tisztelet jegyében, másrészt a helyi pedagógusok lelkes szervező munkájának köszönhetően kerülhet sorra. A rendezvény kezdésekor Kányádi Sándor és Nagygalambfalva címmel nyitnak meg fotókiállítást, amit Kányádi György Attila református lelkésszel való beszélgetés követ. A verseny eredményhirdetése előtt az elemi osztályosok Aratókaláka című műsorukat adják elő a templomkertben. Az eredményhirdetés déli két órakor várható.

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb