Vetítések a székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Klubjában a VIII. Székelyföld Napokon

Székelyudvarhely

2017.10.16 12:00

2017.10.16 14:00

Kulturális

2017-10-13 11:25

A VIII. Székelyföld Napok programsorozat részeként Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont október 16-án, hétfőn 12 órától a Székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Klubjában dokumentumfilm-vetítést szervez a nyugdíjasok közösségének. Az érdeklődők megtekinthetik Kacsó András emlékelőadásának vetíthető változatát, illetve Simó Ibolya Kicsi nagykövetek című dokumentumfilmjét.

Köztudott, hogy a Székelyudvarhelyi Nyugdíjasok Klubjában folyamatosan néptánccsoport és amatőr színjátszó társulat működik, a lelkes tagok Kacsó András táncoktató, művészeti szakirányító és folklórgyűjtő emlékét őrzik szívükben. A székelyudvarhelyi kultúrház, később a megyei szaktanács alkalmazottjaként dolgozó Kacsó András emléke előtt áldoznak, amikor emlékelődását felelevenítik.  Kacsó András több évtizedes munkássága alatt fiatalok százaiba oltotta be a néptánc, népi értékek iránti szeretetet, az általa feldolgozott néprajzi gyűjtések és színpadi előadások emberek ezreit részesítették művészi élményben. Tanítványai közül sokan az időközben megalakuló marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai székely népi együttesek szakirányítóivá vagy táncosaivá váltak.

Simó Ibolya Kicsi nagykövetek című dokumentumfilmje a Forrásközpont 2016-os évi támogatásával készült a szentegyházi gyermekfilharmóniáról.

A rendezvényre a  belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hagyomány © 2010 - 2018 Minden jog fenntartva. Fejlesztő: Maxweb