Skip to main content

Március, 2018

22már12:0019:00Kötetbemutatók és munkalátogatás Szamosújváron

Többet szeretnék látni

Információ az Eseményről

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerségben a szamosújvári Téka Alapítvánnyal március 22-én, csütörtökön a megye határain kívül szervez kötetbemutatót, az Összetartozunk elnevezésű megyei közösségépítő programot is felkarolva. A mezőségi kulturális program kiegészül a Forrásközpont képviselőinek somkeréki és szamosújvári látogatásával és tapasztalatcseréjével.

Útban Szamosújvár fele a Forrásközpont képviselői megnézik a Beszterce-Naszód megyei településen, Somkeréken a református templomot, amelyről 2017-ben népszerűsítő kiadványt és képeslapgyűjteményt adott ki az intézmény. Szamosújváron a könyvbemutatót megelőzően Felszegi Imre somkeréki református lelkész vezetésével a Hargita megyei kulturális szakemberek megtekintik a központban levő örmény katolikus templomot, a város jellegzetes örmény épületeit, a híres alföldi betyár, Rózsa Sándor sírját, Mezőség egyik legmodernebb iskolai épületét, a Téka Alapítvány által működtetett Szamosújvári Magyar Tannyelvű Elméleti Líceumot.

17 órától a szamosújvári Téka Alapítvány konferenciatermében a Hagyományőrzési Központ kiadványait Felszegi Imre somkeréki református lelkész és az intézmény két munkatársa P. Buzogány Árpád és dr. Salló Szilárd mutatják be.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont az utóbbi három évben a következő köteteket adta ki: A somkeréki református templom – képeslapgyűjtemény és bemutató füzet, Szent László emlékhelyei Hargita megyében – képeslapgyűjtemény,, Több szem többet lát – tanulmánykötet, Falinaptár Haáz Ferenc Rezső rajzaival, Az élet íze – tanulmánykötet, P. Buzogány Árpád – Salló Szilárd: Hagyományos életmód a mindennapokban – tanulmánykötet, Székely jelképek pecséten, címerben – tanulmánykötet, A székelység története – kézikönyv, Orbán Balázs szemével 2010–2013 és Másfél évtized képesszeciája – fotóalbumok, Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein – képeslapgyűjtemény, Havasok üzenete – Jakab György farkaslaki csont és faszobrász munkáinak és verseinek bemutatása, Tamási Áron nyomában Farkaslakán – Tamási Áron születésének 120. évfordulója alkalmából készült képes kiadvány.

Minden érdeklődőt várunk az utóbbi három év kiadványainak szamosújvári bemutatójára!

Időpont

(Csütörtök) 12:00 - 19:00

Helyszín

Szamosújvár

Az Esemény Szervezője

Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa, Téka Alapítvány

X