Pilinszkytől napjainkig. Az Evilági együttes előadása a Magyar Költészet Napján

A Hargita Megye Tanácsa fenntartásában működő székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerségben Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával a Magyar...
Bővebben...
Pilinszkytől napjainkig. Az Evilági együttes előadása a Magyar Költészet Napján

Húsvéti üdvözlet

Bővebben...

Festői Felvidék Ladislav Struhár felvételein. Fotókiállítás a Csíki Székely Múzeumban

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a Csíki  Székely Múzeummal partnerségben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország) támogatásával a Művészet Karaván elnevezésű...
Bővebben...
Festői Felvidék Ladislav Struhár felvételein. Fotókiállítás a Csíki  Székely MúzeumbanHome

Pilinszkytől napjainkig. Az Evilági együttes előadása a Magyar Költészet Napján

A Hargita Megye Tanácsa fenntartásában működő székelyudvarhelyi Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerségben Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával a Magyar Költészet Napja alkalmával, április 11-én, vasárnap 18 órától a Városháza Szent István termében Pilinszkytől napjainkig címmel ünnepi műsort szervez az Evilági együttes fellépésével.

A magyar líra előtti tisztelgés idén egybeesik a Pilinszky János centenáriumi évvel, ily módon az Evilági együttes zenés irodalmi összeállítása a költő énekelt verseire fekteti a hangsúlyt, ugyanakkor néhány kortárs költő megzenésített versét is belefoglalták előadásukba. Az ünnepi hangulatot fokozza, hogy idén tízéves a sepsiszentgyörgyi Evilági együttes, amelynek előadói: Orbán Ferenc – ének, gitár, Gábor Szabolcs – szaxofon, klarinét, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár.

Az ünnepi műsort minden korosztálynak ajánljuk. Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a járványügyi szabályozásokat figyelembe véve a helyek száma korlátozott, ezért előzetes helyfoglalás szükséges hétköznapokon 9 és 15 óra között a 0744-766695-ös telefonszámon. A jegyeket az előadás előtt vehetik át. Jegyárak: felnőtteknek: 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak: 10 lej.