Gyertek haza, ludaim! Udvarhelyszéki gyermekjátékok

Gyermekeknek és szülőknek, pedagógusoknak készült ez a kiadvány, amely udvarhelyszéki települések néphagyományából merítve kiszámolókat, mondókákat tartalmaz, illetve egykori játékok és játékszerek leírását. Kezébe veheti kisebb-nagyobb gyermek, hogy az idősebb nemzedékek játékaival megismerkedjen, és az óvónők, tanítók is haszonnal forgathatják – ajánlja a szerkesztő P. Buzogány Árpád.

A Hargita megyei Udvarhelyszék gyűjtői olyan gyermekjátékokat elevenítenek fel, amelyeket ma már kevesen ismernek, és amelyek bizonyára ma is lekötnék a gyerekeket, ha lenne, aki bemutassa nekik. Erre vállalkoztak a kötet szerzői, olyan gyűjtők, mint Balázsi Rózsa, dr. Barabás László, Bogos Boróka, Gálfalvi Gábor, Kelemen Magdolna, Lőrincz József, Nagy Enikő, Nagy Lenke, Pál (Ambrus) Enikő, Pál Lídia, Pop Anna és Ráduly Jolán, illetve a szerkesztő P. Buzogány Árpád szerkesztő akik  Sóvidék, Nyikó mente, Zetelaka, Gagy mente, Alsóboldogfalva, Tordátfalva, Oroszhegy, Máréfalva, Székelyderzs, Alsóboldogfalva gyermekjátékainak egy részét mutatják be a fényképes illusztrációkkal is ellátott kötetben.

Megjelenés éve: 2019

Ára: 42 RON

Vásárlással kapcsolatban érdeklődni lehet a +40-741-033783-as telefonszámon vagy e-mailben az office@hagyomany.ro címen.