Európai Örökség Napok. Rajzverseny felhívás

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont idén is csatlakozik az Európa Tanács által indított Európai Örökség Napok méltó megünnepléséhez. Intézményünk ismeretterjesztő jellegű buszos tanulmányutat és rajzversenyt hirdet V-VIII. osztályos tanulók részére. Célunk, hogy a felnövekvő nemzedék megismerje kulturális és épített örökségét.

A tanulmányút résztvevői idén a megye három településéről (Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós) való indulással kapcsolódhatnak bele a programba. Idén Szászföld kincseinek felfedezése a cél, ahol a diákok Kovács Árpád művészettörténész segítségével különböző neves épületeket, templomokat és múzeumokat látogatnak meg és ismerkednek azok történelmével, építészetével és környezetével. Ezt követően vázlatokat, fényképeket készíthetnek, hogy majd hazautazván elkészítsék munkáikat a rajzversenyre és kiállításra.

A tanulmányútra 2022. szeptember 23-án kerül sor, jelentkezni szeptember 16-ig a következő elérhetőségeken lehet: a 0266-214440 és a 0753-093747-es telefonszámokon, valamint az office@hagyomany.ro e-mail címen. A helyek száma korlátozott.