„Toldi írójához elküldöm lelkemet…” – Tóth Péter Lóránt irodalmi estje

Irodalmi estre hívjuk Önöket: Tóth Péter Lóránt február 15-én 18 órától a székelyudvarhelyi Művelődési házban örvendeztet meg minket egy verses, anekdotákkal tűzdelt előadással.
Petőfi Sándor és Arany János barátságát dolgozza fel az egyórás anyag. Mindkét költőt ismerjük az iskolákban tanultak alapján, azonban az egymáshoz címzett verseik és leveleik kevésbé ismertek. A szerző így vall a két költő különleges kapcsolatáról:
„Ez a barátság alapvetően a tűz és a víz találkozása. Azért nagyon izgalmas Petőfi és Arany barátsága, mert két teljesen különböző gondolkodású, lelkületű ember találkozik. Arany a befelé forduló, a visszafogott, visszahúzódó, a csendes, Petőfi a vehemens, a lázadó, a szabadságharc és a forradalom költője. Biztos, hogy másképp gondoltak a szerelemre, az életre, a Jóistenre, mindenkire és mindenre.”
Tóth Péter Lóránt tanár, a Magyar Kultúra Lovagja, Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor. A humorral fűszerezett, ugyanakkor mély mondanivalókat is tartalmazó előadás múltidéző részeit anekdotákkal köti össze, ezáltal érthetőbbé, szerethetővé téve az idézett karaktereket.
Szeretettel várunk mindenkit!