A Világszép Nádszálkisasszony c. mesejáték Székelykeresztúron

December 15-én 10 és 12 órától a székelykeresztúri Művelődési központban egy mesejátékkal mutatkozik be az Udvarhely Néptáncműhely. Az esemény partnere a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A karácsonyra való hangolódás időszakában a Világszép Nádszálkisasszony c. táncelőadást adja elő a székelyudvarhelyi társulat.

Az Udvarhely Táncműhely előadásában Benedek Elek klasszikus meséje, a Világszép Nádszálkisasszony egy sajátos megjelenítésben, a tánc nyelvén előadva jut el a székelykeresztúri gyerekekhez. A Benedek Elek meséje nyomán készült táncjáték a kis királyfival együtt izgalmas utazásra hívja nézőit a csodálatos színpadi világba, ahol megvívhat farkassal és sárkánnyal, hogy együtt szabadítsák ki a boszorkány karjaiból a nádszálba rejtett királylányt.

Az előadás jelmezeit Kis Kriszta tervezte, zeneszerző: Molnár Szabolcs, dramaturg, a rendező munkatársa: Prezsmer Boglárka. Rendező-koreográfus: Ivácson László. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott mesejáték előadói: Antal József, Antal Katalin, Bálint Endre, Faluvégi Erzsébet, Forgács Hunor, Fülöp Csaba, Hajdó Árpád, Hajdó Lóránt, Kovács Bernadett, Nagy Annamária, Orbán Henrietta, Sipos Réka, Szabó Tamás.

A székelykeresztúri Szabadság tér 22. szám alatti két előadásra érvényesek a jelenlegi járványügyi rendelkezések. Belépőkért érdeklődjenek a helyi Művelődési központban. Minden érdeklődőt várunk az Udvarhely Táncműhely keresztúri előadásaira!